diumenge, 27 d’octubre del 2013

Curs 2013-2014

Benvinguts i benvingudes, alumnes de 3r d'ESO, al Blog literari que ens permetrà compartir les lectures de l'assignatura de Valencià: llengua i literatura del curs que fa aproximadament un mes encetàrem.

La finalitat d'aquest espai és que realitzem una lectura conjunta dels llibres que des del departament de Valencià es proposen com a lectures obligatòries. Què vol dir una lectura conjunta? Vol dir, senzillament, expressar les nostres opinions, dubtes o sensacions, obrir debats sobre temes apareguts al llibre, deixar constància dels passatges que ens han agradat, desagradat o suggerit quelcom... Comentaris que quedaran a la xarxa i qualsevol podrà veure, opinar, valorar, apuntar, debatre, etc.

Llegir no és distingir en un text els signes que representen les paraules i la realitat. Llegir és adquirir coneixença del que diu un escrit, un autor, un personatge. Llegir és saber llegir entre línies. Llegir és comprendre una miqueta millor el món que ens envolta i el més allunyat a nosaltres. Llegir és jugar amb la imaginació. Llegir és viure altres vides, en unes altres èpoques, en llocs desconeguts. Llegir és tota una experiència. I les experiències es comenten, es conten, s'opina sobre elles, ens creen dubtes o preguntes. En definitiva, les experiències es comparteixen!

Espere, estimats i estimades alumnes, que participeu, tant els que el curs passat ja vau intervindre com els que ho feu aquest curs per primera vegada. Ànim lectores i lectors!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada