dissabte, 22 de febrer del 2014

El bé i el mal

En el text es reflecteix l’etern enfrontament entre el bé i el mal. 

 Podeu explicar aquests conceptes des de tres òptiques diferents:

En primer lloc, podeu explicar aquests conceptes a partir d'aplicacions concretes a través de les experiències de l’alumnat. Es poden prendre exemples de la vida quotidiana de l’institut (castics injustos, tractament vexatori dels alumnes al professorat o a d’altres alumnes, etc.) o de qualsevol altre àmbit.
En segon lloc, podeu relacionar-ho amb les diferents representacions i associacions tradicionals, conscientment explotades en el text; com per exemple, la relació entre el bé i la llum, i conseqüentment, entre el mal i la foscor. 


Finalment, podeu buscar diferents representacions o concrecions en altres obres literàries o cinematogràfiques, en programes televisius, personatges concrets, etc., des de Tolkien fins a Harry Potter passant per Indiana Jones, aquestes representacions solen ser molt comunes i fins i tot estereotípiques.

 

Recorda raonar sempre la teua resposta perquè la resta de companys puguen interpretar correctament el teu missatge.

11 comentaris:

  1. Penso que el tema el bé i el mal és molt relatiu perquè no a tothom li semblen bé o malament les mateixes cosas.Voy a intentar relacionar-lo amb el que passa en una classe, quan a un alumne li posen un càstig que l'pensa que és injust i per tant, que la professora ha actuat malament, la professora possiblement aquest convençuda que ha fet el que havia de fer i que ho ha fet bé, pero això crec que es molt relatiu. Aquesta és la meva reflexió sobre aquest tema.

    ResponElimina
  2. El bé és la qualitat moral que porta al subjecte a actuar correctament,és una virtut.El mal, és el terme que determina la manca de bondat que ha de tenir un segons la seva naturalesa. Així que el bé o el mal es veuen des de la perspectiva diferent que té cada persona sobre açò en qüestió filosòfic. (Paula Sánchez)

    ResponElimina
  3. El bé i el mal son coses diferents ,jo crec que el bé es la persona que intenta fer coses bones aunque a vegades salgan mal i el mal la persona que intenta fer coses males a altras persones peró també depen de la persona que lo fa.AINHOA MARTÍN

    ResponElimina
  4. El meu raonament es tracta sobre la distinció del bé i del mal en el cas de la religió.
    Els jueus i els cristians contemplen com la lluita històric entre el bé i el mal com si el bé fora Déu i el mal fora satanàs .
    D'ací que es promou la virtut, com a camí del bé, i es combat al pecat, com a camí del mal. Inclús les profecies bíbliques prediuen, per al futur, el triomf definitiu del bé sobre el mal. ( Elena Romero )

    ResponElimina
  5. Que es el be?, perque el que es bo pera una persona pot ser malo pera una altra. Plató deixia que el Be es la idea suprema y que el Mal es la ignorancia

    ResponElimina
  6. Jo pense que no hi ha el bé ni el mal l'únic és la intenció de les persones d'actuar d'una forma o d'otra,el concepte de bé i mal esta sobrevalorado,lo que existix es el pensament humà a una reacció.

    ResponElimina
  7. El bé i el mal són aspectes diferents, però naturals, propis i inseparables de la vida. No es pot catalogar cap persona ni grup de persones com "buenos" o "malos". Tot ser humà és capaç d'actuar ben així com també, mal. Laura Casanova.

    ResponElimina
  8. Crec que no extistix ni el bé ni el mal, son les dos coses molt relatives, ja que lo que per a una persona està bé, per a altra pot ser el pitjor del mon. Per exemple, la vida i la mort: per a les persones "normals", la vida es el mitjor que hi ha, pero per a les persones gòtiques, la mort es la seua forma de vida.

    ResponElimina
  9. El mal i el bé només són punts de vistes, ja que cap són veritats absolutes. es considera acciones males a aquelles que violen les normes i bones les que no

    ResponElimina
  10. el be i el mai eixisteixen per naturaleza perque de tota la vida a existid i el be i el mai esta entre les persones perque hi ha bones persones peró tambe hi ha males persones

    ResponElimina
  11. yo crec que el be i el mal es te que ver amb objetividad perque una persona no es mala per fer trastades i tampoc es pot saber si una persona es bona per estarse quieta (Sara Villaescusa)

    ResponElimina